Waarom warmtepompen interessant

De warmtepomp vraagt op zich een vrij hoge investering maar het rendement is aanzienlijk. Doordat de stookkosten aanzienlijk lager zijn dan bij een andere andere verwarming wint u de investering in een warmtepomp snel en veelvuldig terug. Bovendien is het een zeer duurzaam systeem waarop bovendien opvallend lang garantie wordt gegeven door de fabrikanten van warmtepompen.

Onderhoud warmtepomp

Het onderhoud aan een warmtepomp is zeer minimaal. Mede hierdoor wordt de terugverdientijd van de installatie bepaald. Waar u bij andere verwarmingsystemen regelmatig vakmannen zult moeten voorzien om de elementen van uw CV verwarming te inspecteren en te onderhouden is dit bij warmtepompen niet (of veel minder) het geval.

Energiebronnen warmtepomp

Warmtepompen kunnen warmte halen uit verschillende bronnen zoals aarde, lucht en water. De warmtebron voor een specifieke warmtepomp wordt gekozen in functie van de woning waarin deze wordt voorzien. (beschikbare plaats, mogelijkheden en algemene situatie)

Optimaal rendement warmtepompen

Warmtepompen hebben als verwarming (net zoals bij andere systemen) het hoogste rendement in goed geïsoleerde woningen. Een woning die niet of slecht geïsoleerd is zal veel van de opgewekte warmte terug verliezen waardoor een permanente instroom van warme lucht in veel gevallen niet zal volstaan om de ruimtes een aangename temperatuur te geven.


Voordelen van een warmtepomp

Soorten warmtepompen

Werking van een warmtepomp