Zijn er nadelen aan vloerverwarming

Ondanks de vele voordelen van vloerverwarming die u op e-verwarming vindt, lichten we u toch ook enkele nadelen toe. De nadelen van vloerverwarming situeren zich vooral op vlak van flexibiliteit en de ingrijpende installatie ervan.

installatie vloerverwarmingZware ingreep bij renovatie

Het plaatsen van een systeem voor vloerverwarming vraagt over het algemeen zware verbouwingswerken. Doordat een vloerverwarmingsysteem in de vloer moet worden ingewerkt. Hierdoor wordt het plaatsen van vloerverwarming vooral toegepast bij nieuwbouwprojecten en in veel mindere mate bij verbouwingen en renovaties.

Tapijten en vloerverwarming

Eenmaal u hebt gekozen voor vloerverwarming is het ook aan te raden om tapijten en andere vormen van 'isolerende vloerbedekking' te vermijden. Dit zal het rendement van de verwarming die via de vloer dfe ruimte verwarmt hinderen. Een deel van de stralingswarmte zal tegengehouden worden door het tapijt waardoor het rendement van de installatie afneemt

Verminderde flexibiliteit

vloerverwarming onder tegelsWanneer u beschikt over vloerverwarming en u beslist over enige tijd om de ruimten opnieu in te delen en muren te verplaatsen, dan hebt u een probleem. Het is helemaal niet eenvoudig om de vloerverwarming terug op aangepaste ruimten af te stemmen.

Ook zult u met het verwarmen via de vloer minder flexibel zijn om ruimten op te warmen of af te koelen. Het opwarmen van een ruimte duurt relatief lang enerzijds, en anderzijds zal in de zomer de temperatuur van een ruimte minder snel verlaagd kunnen worden.


Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming prijs

Vloerverwarming parket