vloerverwarming leidingenVloerverwarming in een notedop

Vloerverwarming is zoals de naam zelf aangeeft een soort verwarming dat zorgt voor opwarming van de vloer, en de ruimte via de vloer.

Hoe werkt vloerverwarming

Het systeem van vloerverwarming werkt meestal met een leidingsysteem waar warm water wordt doorgepompt. Dit leidingsysteem wordt in de chape ingegoten.

Vloerverwarming verwarmt de vloer gelijkmatig wat dan ook voor een aangename warmte zorgt in de totale ruimte.

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die we voor u op deze site vergelijken alsook de voordelen en nadelen van de systemen naast elkaar plaatsen.

Thermostaat om temperatuuur te regelen

thermostaat verwarmingAan de vloerverwarming wordt een thermostaat gekoppeld om de temperatuur te regelen. De warmte die een vloer verwarming afgeeft, hangt af van een aantal verschillende punten.

Ondermeer de warmte van de vloer op zich maar ook de binnen- en buitentemperatuur spelen een belangrijke rol.

Het water wordt in de meeste gevallen opgewarmd door een brander die energie krijgt van olie of gas. Een andere mogelijkheid is via een elektrische boiler.

Alternatieve vloerverwarming

Een tweede systeem van vloerverwarming is een systeem dat bestaat uit elektrische weerstanden die in het beton verwerkt zijn. Dit systeem over de elektrische vloerverwarming verder toegelicht.

Hoewel de aankoopprijs van dit systeem lager is dan van hydro-vloerverwarming, is de verbruikskost hoger omdat elektriciteit een dure manier is om te verwarmen. Dit systeem van vloerverwarming komt dan ook niet veel voor.


Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming prijs

Vloerverwarming parket