kachelWelke soorten kachels bestaan er

We kunnen het uitgebreide aanbod van kachels op zeer veel verschillende manieren onderverdelen. Zo zijn er heel wat verschillende soorten brandstoffen waarmee de kachels worden aangedreven. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit elektriciteit, kolen, hout, stookolie en aardgas maar ook nog andere brandstoffen.

Opdeling kachels volgens materialen

Een andere onderverdeling die we kunnen maken om de kachels in categoriën te kunnen opdelen, is op basis van het materiaal waarin de kachel wordt vervaardigd. Enerzijds zijn er gietijzeren kachels en anderzijds zijn er kachels in plaatstaal. Beide materialen hebben hun voordelen en nadelen. We lichten deze graag op de betreffende pagina's in detail toe.

speksteenkachelSpeksteenkachel in opmars

De kachels die wellicht aan de grootste opmars bezig zijn, zijn ongetwijfeld de speksteenkachels. Die hebben een aantal onmiskenbare voordelen ten opzichte van klassieke kachels zoals de houtkachel, kolenkachel en gaskachel.

 

moderne kachelKachels in verschillende stijlen

Naast de onderverdeling op basis van materiaal en brandstof kunnen we kachels ook nog onderverdelen op vlak van het uitzicht. Zo zijn er rustieke tot antieke kachels maar ook moderne design kachels. We geven u via e-verwarming graag een overzicht van mogelijkheden die u kunt kiezen bij het aanschaffen van een kachel.


Soorten kachels hout

Vooroordelen houtkachel

Rendement van houtkachels

Houtkachels onderhouden

Houtkachel als CV verwarming