goedkope zonnepanelen waardoor goedkoopVerschil in prijs tussen zonnepanelen

Wie enkele offertes vraagt voor het plaatsen van zonnepanelen of een compleet PV systeem, zal snel merken dat de prijzen enorm verschillen.

U zult vaak horen verkondigen dat de prijs van zonnepanelen (bijna) uitsluitend wordt bepaald door het land van oorsprong.

Zonnepanelen uit China niet minderwaardig

Zonnepanelen uit china kopenMenig verkopers van zonnepanelen zullen u weten te zeggen dat goedkope zonnepanelen uit China van mindere kwaliteit zijn en de Europese pv panelen met hogere prijs de kwalitatieve versie zijn. Dit is niet correct. De meeste zonnepanelen die u in België zult vinden worden in China geproduceerd. Het is vaak slechts de assemblage van de panelen die in Europa gebeurt waardoor er geen 'made in China' stempel op gedrukt wordt.

Oorzaak lage prijs goedkope zonnepanelen

De duurdere fotovoltaïsche zonnepanelen die kwalitatief in orde zijn en een hoog rendement geven worden gemaakt van panelen waarop fotovoltaïsche cellen worden geplaatst.

Bij de goedkopere zonepanelen wordt om de prijs te drukken, gebruik gemaakt van het dunnelaag principe. In plaats van silicium wordt hier amorf silicium gebruikt. Dit is een goedkoper procédé waar het rendement van de zonnepanelen een stuk lager ligt.


Zonnepanelen inleiding

Fotovoltaïsche zonnepanelen of PV panelen

Goedkope zonnepanelen

Invloed prijzen op rendement zonnepanelen