Vloerverwarming op elektriciteit

Binnen de groep van vloerverwarming op elektriciteit kunnen we een nog verdere opsplitsing maken. Elektrische vloerverwarming is er in 3 verschillende vormen.

Deze vorm van elektrische vloerverwarming kan net als bij hydro vloerverwarming zowel als hoofdverwarming of als bijverwarming worden gebruikt. Dit kan in combinatie met radiatoren of convectoren worden ingezet. Met behulp van de thermostaat wordt dan de temperatuur van de vloer en de kamer afgestemd op de gewenste warmte.

1. Dikke kabels onder de vloer

Een eerste mogelijkheid is dat er elektrische kabels van al snel 5mm diameter onder de vloer worden geplaatst. Eigenlijk hetzelfde basisprincipe als bij de vloerverwarming met water (hydro vloerverwarming).

2. Matten met fijne elektrische draden

Anderzijds kan een vloerverwarmingsinstallatie op elektriciteit bestaan uit matten. Op deze matten worden dan fijnere elektrische draden verwerkt. Deze matten worden vervolgens meestal net onder de tegelvloer geplaatst.

3. Geleidende folie

Een laatste versie binnen de elektrische vloerverwarming is een flinterdunne geleidende folie die net onder tapijten of andere vloerbekleding wort geplaatst.


Soorten vloerverwarming

- Elektrische vloerverwarming

- Vloerverwing water (hydro)


Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Voordelen vloerverwarming

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming prijs

Vloerverwarming parket